beats by dre cheap

Odigrana prva utakmica američkog fudbala u BiH

Utakmica je odigrana na stadionu Otoka u Sarajevu, u sklopu manifestacije Novogradski dani.

Klub američkog fudbala Sarajevo Spartans odigrao je prvu utakmicu tog sporta u BiH protiv Kluba američkog fudbala Sofia Bears iz Bugarske, koja je završena rezultatom 39:0 za goste.

Utakmica je odigrana na stadionu Otoka u Sarajevu, u sklopu manifestacije Novogradski dani a slobodna procjena kaže da se na šarenim tribinama ovog sarajevskog stadiona okupilo oko 800 gledatelja. Glasnu podršku Bears-ima pružili su bugarski članovi EUFOR-a iz vojne baze Butmir. 

Početni udarac, koji je zvanično otvorio prvu utakmicu američkog fudbala u BiH, izveo je V.D. načelnik opštine Novi grad, gospodin Aner Šuman.

Susretu je prisustvovao i ambasador SAD-a, Nj.E. Patrik Moon koji je pred početak utakmice bacio novčić, te ambasador Republike Bugarske Nj.E. Angel Angelov.

Bitno je spomenuti da organizovanje utakmice nebi bilo moguće bez generalnog sponzora Sarajevo Spartans-a, Poliklinike Sa Na Sa, te sponzora događaja, Sarajevo Osiguranja i BH Telekoma.

U prvoj polovici prve četvrtine, Spartans-i su bili više nego ravnopravan protivnik ali je vrlo brzo došlo do izražaja ogromno iskustvo Bears-a. Greške su se redale jedna za drugom pa su gosti do lakih bodova dolazili dobivši loptu prvo na 5 a onda i na 13 jardi od end-zone Spartans-a. Kvoterbek Bears-a je radio odličan posao pasovima prema hvatačima što su ovi lako pretvarali u bodove.

Za ovu priliku je Srpska asocijacija američkog fudbala, SAAF, obezbjedila 5 sudija koji su doputovali iz Beograda.

Po završetku utakmice oba tima su pozdravljena gromoglasnim aplauzom od strane mnogobrojnih navijača, čime se grad Sarajevo ponovo pokazalo kao grad koji njeguje sport i uvijek rado dočekuje goste.

Predsjednik sarajevskog kluba Midhat Slatina rekao je na konferenciji za medije da je interes u BiH za američki fudbal u porastu, te da je u Brčkom još jedan klub u fazi formiranja, ali da su potrebna četiri kluba za formiranje lige.

"Drago nam je što će Brčko dobiti svoj klub. Nadamo se da će za nekoliko godina biti dovoljno ekipa da formiramo ligu, a do tada će naš klub nastupati u Srbiji, Hrvatskoj i Bugarskoj", objasnio je Slatina.

Nakon utakmice Slatina je dodao "Gosti su bili bolji i zasluženo pobijedili. Rezultat nas uopšte ne zabrinjava jer smo mi naš cilj ispunili i predstavili američki fudbal građanima Bosne i Hercegovine."

Do kraja ove godine KAF Sarajevo Spartans odigrat će još jednu prijateljsku utakmicu, te izvršiti veliki broj prezentacija ovog sporta u srednjim školama Kantona Sarajevo u cilju promocije i ohrabrenja mladih ljudi da se počnu baviti ovim sportom.

Kretanje rezultata:
Todor Stamenov (TD) 6:0
Promašen PAT
Veselin Bončev (TD) 12:0
Todor Stamenov uspješan PAT 13:0
Todor Stamenov (TD) 19:0
Todor Stamenov uspješan PAT 20:0
Simeon Vasiljev (TD) 26:0
Promašen PAT
Aleksandar Kenanov (TD) 32:0
Boris Mutafčiev uspješan PAT 33:0
Hristian Čan (TD) 39:0

KAF Sarajevo Spartans
http://sarajevospartans.blogger.ba
29/06/2012 20:55