beats by dre cheap

Prva utakmica na domaćem terenu!

Da, tačno je. Prva utakmica američkog fudbala na tlu Bosne i Hercegovine će se odigrati u Sarajevu 23. Juna 2012. godine na stadionu Otoka sa početkom u 15:00 sati.

 

Protivnici domaćem klubu "Sarajevo Spartans" biće klub američkog fudbala "Sofia Bears" iz Bugarske, a utakmica će biti odigrana pod pokroviteljstvom Općine Novi grad Sarajevo u sklopu manifestacije "Novigradski dani".

Press konferencija u povodu prve utakmice američkog fudbala u Bosni i Hercegovini biće održana u separeu Restorana Boston u objektu Vistafon, Otoka sa početkom u 14:00.

Uprava kluba, načelu sa Predsjednikom kluba, osigurala je da početni udarac na ovoj utakmici izvede Ambasador Sjedinjenih Država u BiH, Nj.E. Patrick S. Moon. Osim američkog, potvrđeno je i prisustvo Ambasadora Republike Bugarske Nj.E. Angel Angelova.

Bit će ovo prva utakmica koju će Sarajevo Spartans odigrati na domaćem terenu, nakon što su u 2011. godini upisali tek trening meč protiv prijateljskog kluba Klek Knights, iz Zrenjanina. Ipak, od tada su sarajlije napredovale velikim koracima i spremno dočekuju bugare, kako bi na domaćem terenu pokazali da naša zemlja ne zaostaje za okruženjem kada su u pitanju mladi sportisti.

Do kraja godine očekuje se i gostovanje u Sofiji gdje će Bears-i pokazati svoje umijeće kao domaćini.

KAF Sarajevo Spartans
http://sarajevospartans.blogger.ba
19/06/2012 18:41