19.06.2012.

Hunter Smith posjetio Spartans-e

Iako su članovi KAF Spartans navikli da za vrijeme treninga kraj svog terena na Otoci ugledaju pojedince ili grupe prolaznika koje sa čuđenjem gledaju šta se tu zapravo desava, trening održan 06.05.2012. godine doveo je sasvim neočekivanog gosta.
Svoj boravak u glavnom gradu Bosne i Hercegovine iskoristio je bivši član Indianapolis Colts-a i Washington Redskins-a, Hunter Smith, da posjeti pionire američkog fudbala u našoj zemlji. Hunter Smith je dugi niz godina proveo natječući se u najjačoj ligi na svijetu, američkoj NFL ligi, igrajući na poziciji punter-a i holder-a. Razlog njegovog boravka u Sarajevu bila je promocija knjige "The Jersey Effect" u kojoj govori o 12 godina svoje karijere u NFL-u. (Više o knjizi na http://jerseyeffect.org/)

Svoje prve ozbiljnije zadatke na terenu za američki fudbal Hunter je dobio u srednjoj školi igrajući kao Qb a postavši član Univerziteta Notre Dame igrao je i na pozicijama punter-a i holder-a, te je po potrebi igrao i kao Qb. Godine 1998. biva izabran kao sedmi odabir Indianapolis Colts-a na NFL Draft-u. Ponosni je vlasnik SuperBowl prstena jer je kao član ove ekipe postao prvak svijeta u SuperBowl-u XLI, 2006.godine. Sve do sezone 2009. igrao je rame uz rame sa nekim od najvećih igrača američkog fudbala današnjice. Činjenica da je bio druga rezerva velikog Peytona Manninga govori sama za sebe. Od 2009. do prijevremenog prekida ugovora u sezoni 2010, igrao je kao holder i punter za Washington Redskins-e.

Tokom višesatnog druženja na terenu, te u obližnjem kafiću nakon treninga, vrlo ugodan i prijateljski raspoložen Hunter podjelio je svoje iskustvo igranja u NFL-u, te odgovorio na sva pitanja naših sportaša.

Ovo je drugi put da neko ko je nekoliko puta znojio dres u NFL ligi dijeli svoje iskustvo sa sarajevskim Spartancima. Podsjetimo se, u januaru ove godine su članovi Miami Dolphins-a bili gosti u Sarajevu.

Slike sa druženja potražite na Oficijelnoj Facebook grupi KAF Sarajevo Spartans.

 
Raspored treninga

Prijateljski klubovi
KAF Kraljevo Royal Crowns
KAF Klek Knights

Video

Full screen


Full screen


Full screen

Brojač posjeta
10392

KAF Sarajevo Spartans


Trening galerija 2011.

Zrenjanin, 18.03.2011.

SFF Orbico porodični dan, 31.07.2011.

Trening galerija 2011/2012

KAF Sarajevo Spartans

Telefon:
+387 62 565967 - Mirza
+387 62 761543 - Eldar

E-mail

SarajevoSpartans@hotmail.com

Linkovi nedostupni.
ZrenjaninSpisak igrača (Uskoro)