09.12.2011.

Prezentacija američkog fudbala u Srednjoj elektrotehničkoj skoli

Sportska dvorana Srednje elektrotehničke škole u Sarajevu, u srijedu 07.12.2011. godine, bila je mjesto održavanja prve prezentacije američkog fudbala. Prezentaciju su izvršili članovi kluba američkog fudbala Sarajevo Spartans, u organizacionoj saradnji sa upravom škole, na čelu sa direktorom Fahrudinom Alihodžićem te profesorom fizičkog vaspitanja, gospodinom Arminom Dagudom. Dvije grupe učenika trećih i četvrtih razreda su, u dva školska časa, imali priliku da se upoznaju sa pravilima, tehnikama i opremom korištenom u ovom, u BiH još uvijek, novom sportu.

Ova posjeta je samo jedna u nizu planiranih posjeta školama u Kantonu Sarajevo u sklopu projekta "Budi dio tima". Primarni cilj projekta, kako kaže asistent trener Spartans-a, McAfee, je edukacija mladih o ovom sportu, i stvaranje svijesti o postojanju američkog fudbala u glavnom bosanskohercegovackom gradu, u nadi da ce to ubrzati proces nastanka novih klubova u BiH, te lige američkog fudbala.

Sudeći po broju pitanja o terminima održavanja treninga koja su uslijedila nakon prezentacije, vrlo je vjerovatno da će učenici Srednje elektrotehničke škole Spartancima proširiti igrački kadar. Prezentacija je zaključena obećanjem da ovo nije posljednji put da američki fudbal dolazi u ovu sarajevsku srednju školu.
Raspored treninga

Prijateljski klubovi
KAF Kraljevo Royal Crowns
KAF Klek Knights

Video

Full screen


Full screen


Full screen

Brojač posjeta
10392

KAF Sarajevo Spartans


Trening galerija 2011.

Zrenjanin, 18.03.2011.

SFF Orbico porodični dan, 31.07.2011.

Trening galerija 2011/2012

KAF Sarajevo Spartans

Telefon:
+387 62 565967 - Mirza
+387 62 761543 - Eldar

E-mail

SarajevoSpartans@hotmail.com

Linkovi nedostupni.
ZrenjaninSpisak igrača (Uskoro)